Geplaatst door Rene 10-03-2017 0 Reactie(s) Nieuws,

Update!

Het 2017 seizoen kreeg afgelopen weekeinde in Heerde zijn aanvang. Na een goede winter waarin mentaal en fysiek goed zijn bijgespijkerd was er in Heerde de aanvang van seizoen 2017.
Ook de motor training heeft met twee trainingsstages in Spanje aandacht gehad en dit weekeinde zou dat hopelijk in de resultaten terug komen. Nou de Resa Yamaha rijder heeft een duidelijke stap In de goede richting gemaakt.

In Heerde trainde de BIA coureur een keurige 6e trainingstijd en wist zodoende een plaatsje binnen de gevestigde orde te bereiken. De eerste manche wist hij het grootste wedstrijdgedeelte in de top 10 te bivakkeren om uiteindelijk als 11e over de finish te komen. De tweede manche was de start (het probleem van vorig seizoen) goed en na één ronde kwam Mike
als 3e langs start en finish. Gaande weg de manche maakte Mike nog een behoorlijke valpartij mee waardoor hij als 15e zijn wedstrijd kon vervolgen. Aan de finish wist hij uiteindelijk nog een 13e plaats te noteren. Deze resultaten bij elkaar leverde hem een keurige 12e plaats op in het dagklassement.

Op de zondag stond Mike in Boekel aan de start bij de eerste wedstrijd van de Galvin Cup. Betreffende wedstrijd staat open voor rijders met een Inter licentie bij de MON of een afvaardiging van buitenlandse Bonden. De opkomst was groot en met 52 deelnemers werd er aan de tijdtraining begonnen. De door Alpinestar gesponsorde rijder wist in dit Internationale deelnemersveld een 11e tijd te noteren. De start van de eerste manche was goed en Mike kon in deze gecombineerde MX1&MX2 klasse binnen de top tien aan de wedstrijd beginnen. Ging het gisteren misschien nog te gespannen vandaag wist hij in een goed ritme naar een vijfde plaats te rijden. De laatste ronde moest hij nog twee plaatsen inleveren, maar kwam wel op een hele mooie 7e plaats over de finish. De tweede manche was een ander verhaal na een matige start viel Mike in zijn ijver van de Yamaha en moest in de 30 weer aan de wedstrijd beginnen. Na terug gereden te zijn naar een plek rond de 20 kwam hij binnen in de pits voor een nieuwe bril. In de ronde daarop volgend ging hij nogmaals  onderuit. Wederom in de 30 beginnen in de resterende tijd reed hij nog terug naar een 18e plek, hetgeen met het resultaat van de eerste manche een 11e plek in de totaalstand opleverde.

Komend weekeinde gaat het ONK verder in het Brabantse Mill.

Onze site bolinco.nl is uit de lucht van af heden zijn wij te volgen via  facebook :BolincoMx of klik op de onderstaande link

4-3-2017

Vandaag is het zo ver! Na maanden training en 2 trips naar Spanje om de gloednieuwe YZ250F in te rijden, is het de beurt aan Mike om zich te kwalificeren voor de Dutch Masters of Motocross en een mooie plaats neer te zetten tijdens het ONK in Heerde.

Ondanks de vele regenval van de afgelopen weken heeft het bestuur van MSV-NOV Heerde besloten de wedstrijd toch door te laten gaan. Er is door vele vrijwilligers keihard gewerkt om de baan zo watervrij mogelijk te maken.

Wij wensen Mike en alle andere rijders die van start gaan dit seizoen heel veel succes!